Het leven als een cake
Mijn zus heeft een hekel aan citaten. Die voelen voor haar als een regel of wijze raad, nog meer om te onthouden en aan te voldoen. Ze krijgt het gevoel dat ze iets niet weet, wat ze wel had moeten weten.
Dol op citaten
Ik ben dol op citaten. Ze openen een deur, vatten iets samen, ontroeren of verwonderen me. In hun eenvoud of humor, of de combinatie van die twee.
Vanochtend bijvoorbeeld. Hoofdstuk 11 juli opent zo.
‘De ontdekking van een nieuw gerecht doet meer voor het geluksniveau van de mensheid dan de ontdekking van een ster.’ - Jean Anthelme Brillat-Savarin (dat is een man, rechter en schrijver).
Ja, dat denk ik ook. Al lijkt het me heel leuk om een telescoop hebben. Geen lichtvervuiling en naar nevels kijken. Nevels zijn fascinerend.
ontdekken en leren
Ik ben sowieso dol op ontdekken, in het algemeen.
Niet voor het doel maar het proces van ontdekken zelf. Vaak is het doel ook leuk, maar vooral de weg boeiend. Eric vindt dat een tijd- en geldrovend talent van mij, ontdekken en leren. Tegelijk heb ik juist van hem geleerd, ‘het bezit van de zaak, is het einde van het vermaak.’ Dus diep van binnen begrijpt hij me wel.
Over ontdekken gaat het vandaag.
Drukke zaterdag
Zal ik het hierbij houden? Ik heb een drukke zaterdag voor de boeg.
En oh, even tussendoor, wat is het mooi weer, de zon. En er lag dauw! Voor op je gezicht, weet je nog? Alles op hondenplas hoogte, dus ‘t kwam er niet van. Morgenochtend neem ik de tijd voor een veilige route.
Ik schrijf nog heel even door.
Een nieuw gerecht
Sarah schrijft, ‘als ik even niks begrijp van het leven, kan ik nog altijd een nieuw gerecht gaan maken. Iedereen uit de keuken, hier is een artiest aan het werk. Stapje voor stapje. Het ergste dat kan gebeuren is dat het flopt en je boterhammen eet vanavond’.
Bak een cake
Of, en dat vind ik een heel mooi beeld, bak een cake.
Niet zomaar een. De allermooiste, allerlekkerste, smeuïge, luchtigste cake die je nergens anders kan eten.
Maak die zelf.
Met echte ingrediënten, niet uit een prefab pak.
Bloem, boter, eieren, melk, bakpoeder en baksoda (die twee veroorzaken altijd een lichte paniekreactie: wat doet het, kan het ook zonder, waar koop je het?), zout, kruiden. Kruiden! Nooit aan gedacht, daar zit de individualiteit! En wat dacht je van stroopwafel, karamel, chocola. Fruit! Nu gaat de deur open alsof je in de ijssalon stapt. ‘Is daar ook ijs van?!’ En suiker.
Uniek
Als iets je boven het hoofd groeit in het Echte Leven, zie die situatie als simpel één ingrediënt in het grote geheel. Dat geeft het een plek en dat creëert ook afstand. Alles samen maakt dat unieke resultaat - jij, jouw leven. Geen ready-made pad, nee, jouw weg.
Jouw unieke ingrediënten
Ben je benieuwd naar jouw unieke ingrediënten? Die jou typisch naar jou laten smaken? Heb je wel eens gehoord over Human Design? Dat is een haarscherpe persoonlijkheidsanalyse tot op zielsniveau. Wat je hierin ontdekt zijn jouw natuurlijke ingrediënten, waaronder je talenten.
talent
Dat waar je zelf vaak overheen kijkt, omdat je er aan gewend bent. En ze daarom zo bijzonder niet vindt. Of omdat je denkt dat iedereen dat heeft. Nee, jij hebt ze, in jouw unieke samenstelling en uitstraling.
Valkuil
Je leert ook over je valkuilen, de hordes die je neemt in dit leven, waarvan je leert. Inzicht in je schaduwkanten geeft acceptatie. Van jezelf en je weg tot nu. Misschien zelf verwondering, en bewondering. En dankbaarheid, voor de sleutels die verborgen liggen in jou, die de deuren openen naar jouw bestemming en doel in dit leven. Je leert het niet voor niets.
Blueprint
Human Design geeft hier inzicht in. Niet een beetje, maar helder. In jouw ‘ontwerp’ of blueprint, en dat geeft vertrouwen en zin. Zelfvertrouwen.
Een handleiding. navigatie.
De een met citaten, de ander zonder.
Liefs,
B
Verder lezen?
Meer over Human Design en de Human Design readings lees je hier.